GLAS

Wij werken ook voor uw verzekeringsmaatschappij!

Heeft u een kapotte ruit? Neem dan snel contact op met M. Thijssen Glas en Schilderwerken via onderstaand telefoonnummer en wij komen uw ruit vervangen!

 

Liever zelf doen?

Wij leveren en plaatsen glas maar u kunt het natuurlijk ook zelf doen en alle spullen inclusief het glas bij ons bestellen voor zeer scherpe prijzen. De prijs zal afhankelijk zijn van het aantal vierkante meters dat u besteld.

HR++ glas met de warmte isolerende coating

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Isolatieglas Standaard

Met warmte-isolerend glas houdt u, t.o.v. enkelglas, de kou buiten en kunt u flink op de stookkosten besparen. Met standaard isolatieglas bijvoorbeeld, kan het jaarlijkse gasverbruik van een gemiddeld huishouden
met 30 m3 per m2 glas worden gereduceerd.

 

Isolatieglas HR++

Door de droge lucht tussen het dubbelglas te vervangen door een edelgas, dat beter isoleert dan lucht, is het mogelijk om nog meer te besparen op uw energie kosten. We spreken dan over HR++ beglazing. Met HR++ dubbelglas kan deze besparing zelfs oplopen tot het 60 m3 per m2 glas per jaar (ten opzichte van enkel glas).

 

Geluidsisolatie

In bepaalde situaties kan het prettig of zelfs noodzakelijk zijn om hinderlijke geluiden buiten te houden
(denk aan weg-, spoor- en luchtverkeerslawaai, maar ook luidruchtige buren). Hiervoor zijn speciale glassoorten ontwikkeld, waarmee ongewenste geluiden tot een acceptabel of zelfs onhoorbaar niveau
kunnen worden gereduceerd.

 

Zonwerend glas

Een comfortabel binnenklimaat betekent dat het niet alleen warm in de winter is, maar ook aangenaam in de zomer. Zeker in woningen met veel glas is het belangrijk om te voorkomen dat felle zonnestralen in de zomer het comfort verstoren. Voor meer informatie over zonwerend glas kunt u contact met ons opnemen.

Koude buitenlucht

Buiten

Binnen

Binnenwarmte

Gratis warmte winst

Copyright © 2016 M. Thijssen Glas en Schilderwerken

M. Thijssen Glas en Schilderwerken  |  Duivenakkerstraat 51  |  6591 AW Gennep  |  T  0485 - 53 16 89  |  M  06 - 10 22 97 71  |  E info@mthijssen.nl

ook gespecialiseerd in glaswerken

Diverse soorten enkelglas

 

Blank enkelglas

Glas is veel meer dan alleen een bouwmateriaal met praktische eigenschappen. Ook op esthetisch gebied biedt glas onbegrensde mogelijkheden. U kunt glas op allerlei manieren gebruiken om uw woning te verfraaien. Enkel glas kan geheel op maat worden geproduceerd: met, of zonder facet, rond, rechthoekig, ovaal of in een bijzondere vorm, ook is het mogelijk om een (stopcontact)uitsparing aan te brengen. Normaal enkelglas is verkrijgbaar vanaf 2 mm en loopt op tot een dikte van wel 19 mm.

 

Gekleurd

Naast het blanke glas is er ook gekleurd enkel glas. Dit glas is al tijdens het produceren van het glas in de massa gekleurd. Het gekleurde glas is geschikt voor zowel bouw als interieur toepassingen. Gekleurd glas is verkrijgbaar in de kleuren grijs, groen, brons en blauw.

 

Geëmailleerd glas

Geëmailleerd glas is gehard glas waarbij aan een zijde een poedercoating is aangebracht.
Hiermee kunnen zeer gevarieerde, verrassende of gewoon fraaie effecten worden gerealiseerd.
Zo kan gelakt glas o.a. worden gebruikt voor: in de keuken achter het aanrecht, borstweringspanelen,
deuren voor een kledingkast, binnenzijde van een kastenwand, een deur, een tafelblad, als achterwand
achter een toilet en als omkleding van een bad.

 

Figuurglas

Figuur glas is voorzien van allerlei originele en exclusieve motieven. Er zijn figuur glassoorten die niet meer te verkrijgen zijn, maar de meest gangbare soorten zijn nog altijd leverbaar. Voor het uitzoeken van figuur glas hebben wij diverse glas stalen in huis.

 

Draadglas

Draadglas is glas waarin een ijzeren draadraster is gevoegd. Het ingelegde draadraster houdt de
glasscherven in geval van breuk bijeen. We kennen draadglas in de volgende soorten: spiegeldraadglas,
N-draadglas (Brute) en E-draadglas (Engels).

 

Blanke spiegels

Door op een creatieve manier gebruik te maken van spiegelglas kunt u in uw interieur verrassende effecten bereiken. Spiegels kunnen geheel op maat worden geproduceerd: met, of zonder facet, rond, rechthoekig, ovaal of in een bijzondere vorm. Ook is het mogelijk om een (stopcontact)uitsparing aan te brengen.

 

Keuken

Glazen achterwanden in keukens komen steeds vaker voor. Naast een zeer fraaie uitstraling zijn deze achterwanden zeer gebruiksvriendelijk immers de vuilgevoelige voegen ontbreken. De glazen achterwanden kunnen worden uitgevoerd in zowel helder glas, spiegelglas, draadglas, als in glas met een kleurtje. Een stopcontact uitsparing is geen enkel probleem.

 

Inbraakwerend

Beveiliging tegen inbraak: ruiten vormen een kwetsbaar onderdeel van de woning als het gaat om inbraakbeveiliging. Voor de doorgewinterde inbreker vormt traditioneel glas nauwelijks een barrière.
Het gelaagde glas maakt het ongewenste bezoekers een stuk lastiger en heeft daardoor ook een afschrikkende werking. (inbraakwerend glas is ook verkrijgbaar i.c.m. isolatieglas).

 

Brandwerend

Bescherming tegen brand: met name in huizen waarin veel glas wordt verwerkt is het verstandig speciaal glas toe te passen om de brandveiligheid te waarborgen. Met het oog hierop kunt u kiezen voor Pyrobel: een doorzichtige gelaagde beglazing die is samengesteld uit één of meer brandwerende tussenlagen.

 

Letselbeperkend

Bescherming tegen verwondingen. Als in uw huis een ruit breekt, bijvoorbeeld doordat er iemand tegenaan loopt of doordat een deur of raam dicht waait, kunnen glasscherven een risico vormen voor u en uw kinderen. Als u dit risico wilt voorkomen, kunt u kiezen voor gelaagd glas. Deze blijft ook na breuk gewoon op zijn plaats waardoor verwondingen worden voorkomen (gelaagd glas zit ook in de voorruit van een auto). Naast het gelaagde glas, kennen we ook nog gehard veiligheidsglas. Dit glas wordt gebruikt voor deuren en tafelbladen, bij een breuk valt de glasplaat uiteen in duizenden kleine stukjes (gehard glas zit in de zijruiten van een auto).